<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Життя та Стиль
Події
26.03.2021 1634

Львівське сміття на Житомирщині

40 тон небезпечних відходів: захисних масок, рукавичок та шприців виявили у селі Будичани. Усе це хтось скинув на території закритого цегельного заводу. Серед непотребу місцеві знайшли квитанції зі Львова.

За словами екоінспекторів та правоохоронців дозвільних документів на це звалище нема. Будичанці припускають, що ці витратні матеріали – після хворих на коронавірус, тож ладні перекривати дороги, поки непотріб не вивезуть звідти. Тим часом, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення земель, а фахівці взяли проби ґрунту та відправили їх на експертизу – розповіли в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

В неділю, 21 березня, через Львівське сміття протестували в іншому селі на Житомирщині – Грозиному. Місцеві навіть заблокували рух на трасі Київ – Ковель. Вимагали припинити звезення до їхнього села львівського непотребу. Його міграція розпочалася після 2016 року, коли на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова сталася пожежа і загинули люди. Суд зобов’язав львівську владу взагалі закрити цей полігон і відтоді сміття мандрує Україною.

Оценка материала:

3.00 / 2
Львівське сміття на Житомирщині 3.00 5 2
Життя та Стиль / Події
26.03.2021 1634
Еще материалы раздела «Події»