<
НОВИНИ ДНЯ: Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Україна
27.03.2021 526

Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ

Глава держави Володимир Зеленський скасував указ експрезидента Віктора Януковича від 14 травня 2014 року. Йдеться про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду.

Скасовано також указ президента-втікача 2013 року про призначення суддею КСУ Олександра Касмініна.

Пресслужба президента зазначає, що відповідне рішення прийнято "з метою гарантування додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина, забезпечення державної незалежності і національної безпеки, керуючись національними інтересами України".

Підкреслюється, що відповідно до закону "Про національну безпеку України", демократичний конституційний лад є одним із фундаментальних національних інтересів України.

У Зеленського також нагадали, що 17 лютого 2021 року постановою ВР було підкреслено, що Віктор Янукович узурпував владу в період з 2010 по 2014 роки, що призвело до підриву основ національної безпеки і оборони України, порушення прав і свобод людини.

"…окремі судді Конституційного Суду України, призначені Віктором Януковичем, продовжуючи виконувати свої повноваження, створюють загрозу державній незалежності та національній безпеці України, що порушує Конституцію України, права і свободи людини і громадянина", - повідомили в ОП.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський скасував указ про призначення Тупицького суддею КСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
27.03.2021 526
Еще материалы раздела «Україна»