НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
28.03.2021 570

Кулеба назвав стратегію Путіна щодо Донбасу

Президент Росії Володимир Путін зайняв вичікувальну позицію щодо ситуації на Донбасі, вважає міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. У колонці для французького видання Le Figaro Кулеба написав, що Путін шукає слабке місце.

На думку Кулеби, російський лідер чекає зміни влади у Франції, Україні, Німеччині та США.

"Він просто вичікує, щоб знайти слабке місце і вирішити конфлікт на мові ультиматумів, а не компромісів. Водночас, попередні сім років показали: ця стратегія безуспішна", - пише український міністр.

Кулеба наголосив, що після відходу Ангели Меркель з посади канцлера Німеччини в цьому році Путін залишиться останнім співзасновником нормандського формату.

"А ситуація досі в глухому куті, шкодить Україні і Європі, і не несе нічого хорошого, власне, самій Росії. Тому, зараз відповідний час спробувати дати новий поштовх мирному процесу. Як і в 2019 році, Франція може знову взяти на себе провідну роль для перезавантаження нормандського формату", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба назвав стратегію Путіна щодо Донбасу 5.00 5 1
Політика / Україна
28.03.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»