<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
30.03.2021 470

Росія нарощує кількість військ поблизу українського кордону

Росія нарощує кількість свої військ поблизу державного кордону України.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив головнокомандувач Збройними Силами України, генерал-полковник Руслан Хомчак.

“Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях України й Автономної Республіки Крим утримується 28 батальйонних тактичних груп противника. А саме в Брянській, Воронежській, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму”, - заявив Хомчак.

Однак, за його словами, останнім часом з різних регіонів Росії Збройні сили країни-агресора поступово нарощують свої війська поблизу державного кордону України на Півночі, Сході та Півдні. Вони це роблять під виглядом контрольних занять у зимовий період навчання для підтримання бойової готовності та загальної підготовки до майбутніх і майбутніх спільних стратегічних навчань “Запад 2021”.

“Загалом очікується додаткове зосередження до 25 батальйонних тактичних груп, що в сукупності з наявними розгорнутими силами та засобами поблизу українського кордону, створює загрозу воєнній безпеці держави”, - додав Хомчак.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія нарощує кількість військ поблизу українського кордону 5.00 5 1
Політика / Україна
30.03.2021 470
Еще материалы раздела «Україна»