НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі порадивсі новини дня
Політика
Україна
02.04.2021 570

Тупицький видав розпорядження через указ Зеленського

Олександр Тупицький у п'ятницю, 2 квітня, підписав розпорядження, у якому, по суті, заявив про незаконність указу Президента Володимира Зеленського про скасування призначення Тупицького суддею Конституційного Суду.

Відповідний документ опублікувало видання ZN.UA.

Перший пункт документа - це звернення до заступника голови КСУ Сергія Головатого:

"Заступнику голови Конституційного Суду України Головатому С.П. з метою попередження внесення дестабілізації в діяльність Конституційного Суду України негайно припинити здійснювати дії, що виходять за межі повноважень, визначених розпорядженням голови Конституційного Суду України від 21 грудня 2020 №81/01/2020-ОД, від 9 лютого 2021 №5/01/2021-ОД".

При цьому Тупицький зазначає, що на період дистанційної роботи його повноваження не передаються заступнику голови КСУ. Тупицький також попереджає про кримінальну відповідальність за "привласнення повноважень".

Видання з посиланням на джерела в КСУ зазначає, що Головатий напередодні видання указу Президента про звільнення Тупицького був на Банковій. Деякі приписують ідею документа саме йому.

Також Тупицький вимагає від усіх суддів і співробітників КСУ діяти виключно в рамках законодавства, повідомляти йому про всі протиправні доручення і погрози, якщо такі надходитимуть.

Як зазначає ZN.UA, видання такого документа є спробою Тупицького взяти під контроль процеси, що відбуваються в КСУ, а також відповісти на сумніви щодо легітимності Тупицького серед суддів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тупицький видав розпорядження через указ Зеленського 5.00 5 1
Політика / Україна
02.04.2021 570
Еще материалы раздела «Україна»