<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Політика
Україна
04.04.2021 477

Зеленський наказав прискорити вакцинацію від COVID

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 2 квітня Про Національний план вакцинопрофілактики COVID-19 до кінця 2021 року.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Офісу президента 4 квітня.

Кабмін протягом тижня повинен забезпечити розробку та затвердження Національного плану вакцинації проти коронавірусної інфекції з урахуванням найкращого міжнародного досвіду, наказує рішення РНБО.

Зокрема:

  • встановити мінімальну кількість щеплень на місяць
  • визначити джерела і терміни поставки вакцин для профілактики коронавірусної хвороби
  • призначити осіб, відповідальних за реалізацію плану

Кінцевою метою плану називається охоплення вакцинацією більшості дорослого населення України не пізніше грудня 2021 року для формування колективного імунітету.

Також уряд повинен активізувати переговори з виробниками вакцин і зайнятися залученням міжнародної технічної допомоги для реалізації кампанії щодо вакцинації в Україні.

Міністерство охорони здоров'я має:

  • вжити невідкладних заходів щодо поставок в Україну в максимально стислі терміни необхідної кількості вакцин
  • забезпечити доступ населення до вакцинації
  • забезпечити проведення ефективної інформаційно-роз'яснювальної роботи з вакцинації

Рішення також передбачає, що МЗС має вжити невідкладних заходів, спрямованих на підвищення ефективності співпраці з іноземними державами і міжнародними організаціями щодо постачання в Україну вакцин проти COVID-19.

Зазначимо, що за минулі 24 години в Україні COVID-вакцину отримали 3 919 осіб. Всього з початку вакцинної кампанії провакциновано 290 566 громадян.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський наказав прискорити вакцинацію від COVID 5.00 5 1
Політика / Україна
04.04.2021 477
Еще материалы раздела «Україна»