НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
10.04.2021 646

Дії російських військ біля кордонів України несуть загрозу – розвідка

Дії, що наразі вчиняють збройні сили Росії біля кордонів України, нетипові, особливо для зимового періоду навчань, це створює загрозу.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, передає телеканал Дім.

За його словами, зазвичай такі масштабні заходи проводять восени, до кінця навчального року, коли відбуваються стратегічні командно-штабні навчання різних масштабів із залученням військ. Нинішній стан справ є нетиповим і створює загрозу.

"У Стратегії воєнної безпеки чітко прописано, що нарощування угруповань російських військ біля нашого кордону – це вже загроза. Відповідно, рівень загрози може бути або вищим, або нижчим. Ми зараз спостерігаємо саме підвищення рівня воєнної загрози для безпеки нашої країни", – сказав Скібіцький .

Представник ГУР також зазначив, що до українських кордонів перекидають батальйони тактичної групи, війська з інших регіонів РФ.

"Ми ... бачимо десантні кораблі РФ, що зараз ідуть у Чорне море з Північного флоту, з Балтійського флоту. Це, звичайно, загрожує", – зазначив Скібіцький.

Він уточнив, що зараз в окупованому Криму, за суттю, знаходиться майже вся 7-ма десантно-штурмова дивізія.

За словами Скібіцького, російські війська в Криму концентруються на трьох полігонах – там десантники, мотострільці й артилерія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дії російських військ біля кордонів України несуть загрозу – розвідка 5.00 5 1
Політика / Україна
10.04.2021 646
Еще материалы раздела «Україна»