<
НОВИНИ ДНЯ: Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.04.2021 1232

Головний санлікар пояснив, хто отримає в Україні вакцини Pfizer та CoronaVac

Щеплення вакциною проти коронавірусу CoronaVac виробництва китайської компанії Sinkovac можуть почати робити в Україні вже у вівторок, 13 квітня.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив під час зустрічі з журналістами, повідомляє Українська правда.

За його словами, у понеділок, 12 квітня, препарат мають розвести з Києва по регіонах України. Того ж дня може стартувати і вакцинація CoronaVac, проте, імовірно, це станеться 13 квітня.

Ляшко розповів, що часовий проміжок між першою та другою дозами CoronaVac становить 14−28 днів. Друге щеплення рекомендовано робити ближче до 28 дня. Окрім того, заступник глави МОЗ повідомив, що 215 тисяч доз вакцини, які вже привезли в Україну, розподілять між такими категоріями:

  • людьми з інвалідністю та тими, хто за ними доглядає;
  • працівниками освітньої галузі, які будуть задіяні в проведенні та організації ЗНО у 2021 році;
  • олімпійцями та паралімпійцями, які представлятимуть Україну на іграх 2021 року;
  • поліцейськими.

117 тисяч доз вакцини Pfizer, яку Україна чекає приблизно 14-15 квітня, розподілять між:

  • громадянами у будинках для людей похилого віку (йдеться про жителів і працівників таких закладів), які підпадають під перший етап вакцинації;
  • працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби, які підпадають під третій етап вакцинації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Головний санлікар пояснив, хто отримає в Україні вакцини Pfizer та CoronaVac 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
10.04.2021 1232
Еще материалы раздела «Суспільство»