НОВИНИ ДНЯ: Трамп зателефонував Путіну: скандальні нюанси, заява Кремля і реакція України  В Україну прийдуть тумани та мокрий сніг: прогноз погоди на тиждень від синоптикині  Синоптикиня зробила прогноз погоди на найближчий час і попередила, коли в Україні пройде дощ і мокрий сніг  Сухо та холодно майже скрізь: в Укргідрометцентрі сказали, якою буде погода у вівторок  Погода в Україні: синоптикиня зробила прогноз на 12 листопада  У понеділок Україні прогнозують від 5° морозу до 10° тепла  Від морозу до 12 градусів тепла: синоптики дали "контрастний" прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
16.04.2021 718

Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами

В Україні почалося передвеликоднє підвищення цін на м'ясо. І нинішні ціни – ще не межа. За прогнозами фермерів, кілограм свинини незабаром буде коштувати не менше 150 гривень.

М'ясо в Україні вже подорожчало порівняно з іншими продуктами. Річ у тім, що його мало купують. Вважається, що в середньому за рік людина має з'їдати близько 92 кг м'яса, але українці споживають на 40% менше. І здебільшого це курятина, адже вона дешевше. А тепер попит на м'ясо зменшився ще й через Великий піст.

Крім того, легально виробляти свинину в Україні стало зовсім невигідно. Через зменшення ставки ПДВ на свиней вітчизняні м'ясовиробники не можуть конкурувати навіть з імпортом.

Протягом останніх трьох років кілограм української свинини подорожчав на 20 гривень. І ця накрутка, за словами експертів, безпідставна.

«Це була переплата за помилки, за фальсифікації з кормами, з генетикою, які мають місце в українському свинарстві. І ця проблема не вирішилася. Її намагаються перекласти на кінцевих покупців – збільшенням ціни. Тому і вигідніше стало купувати імпортне», – пояснив виконавчий директор асоціації «М'ясна галузь» Микола Бабенко у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Ми завозимо і складники для ковбас. Тугоплавке сало веземо з Польщі. Тепер, щоб конкурувати на ринку ціною, українським м'ясовиробникам належить привести собівартість продукції до реальної», – додав економіст Олег Пендзин.

 

 

Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами
В Україні почалося передвеликоднє підвищення цін на м'ясо. І нинішні ціни – ще не межа. За прогнозами фермерів, кілограм свинини незабаром буде коштувати не менше 150 гривень.
М'ясо в Україні вже подорожчало порівняно з іншими продуктами. Річ у тім, що його мало купують. Вважається, що в середньому за рік людина має з'їдати близько 92 кг м'яса, але українці споживають на 40% менше. І здебільшого це курятина, адже вона дешевше. А тепер попит на м'ясо зменшився ще й через Великий піст.
Крім того, легально виробляти свинину в Україні стало зовсім невигідно. Через зменшення ставки ПДВ на свиней вітчизняні м'ясовиробники не можуть конкурувати навіть з імпортом.
Протягом останніх трьох років кілограм української свинини подорожчав на 20 гривень. І ця накрутка, за словами експертів, безпідставна.
"Це була переплата за помилки, за фальсифікації з кормами, з генетикою, які мають місце в українському свинарстві. І ця проблема не вирішилася. Її намагаються перекласти на кінцевих покупців – збільшенням ціни. Тому і вигідніше стало купувати імпортне", – пояснив виконавчий директор асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».
"Ми завозимо і складники для ковбас. Тугоплавке сало веземо з Польщі. Тепер, щоб конкурувати на ринку ціною, українським м'ясовиробникам належить привести собівартість продукції до реальної", – додав економіст Олег Пендзин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців налякали свининою по 150 гривень: що відбувається з цінами 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
16.04.2021 718
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»