НОВИНИ ДНЯ: Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецептвсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
16.04.2021 676

В Україні почали продавати ранні овочі

Ціни на молоді овочі шокують українців – 55 гривень за кіло свіжої редиски та стільки ж за кабачки нового врожаю. Близько 50 гривень просять і за молоду картоплю. До того ж не ясно, чи безпечно купувати такі продукти – чи немає в них високого вмісту нітратів. За словами медиків, ТОП-3 найнебезпечніших молодих овочів – саме редис, кабачки і картопля.

Наш Георгій Маринов зробив контрольну закупку редису і молодої картоплі в супермаркеті, а кабачків на ринку. Ціни, до речі, приблизно однакові і в магазині, і «з рук». Овочі він перевірив на «хімію» спеціальним приладом. Результати виявилися такими: магазинні картопля і редис в нормі (до 250 мг нітратів), а ось у кабачків з ринку показник перевищений майже удвічі.

І справа тут, швидше за все, саме у місці покупки. На відміну від супермаркетів, на базарі документи про вміст шкідливих речовин перевіряють лише умовно.

А медики попереджають – без спеціальної обробки овочі з нітратами можуть бути дуже небезпечними.

«Це порушення роботи шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи. Це дійсно токсичні ураження», – говорить терапевтка Мар'яна Селюк у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Щоб уберегти здоров'я, лікарі радять утримуватися від покупки домашніх овочів нового врожаю ще як мінімум кілька тижнів.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні почали продавати ранні овочі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
16.04.2021 676
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»