НОВИНИ ДНЯ: Чи мають українці право проживати у Польщі після ануляції PESEL UKR: пояснення  Міноборони РФ змінило командувача ЧФ для захисту кораблів від ударів ЗСУ, - ISW  В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять дніввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2021 6064

Жінка-арабка вперше в історії полетить у космос: що про неї відомо

Історична подія для Об'єднаних Арабських Еміратів – Нора аль-Матруші стала першою жінкою-космонавткою не тільки для цієї країни, а й для всього арабського світу.

Дубайський космічний центр імені Мухаммеда бін Рашида вибрав її і Мохаммеда аль-Муллу з 4,3 тисячі кандидатів.

Спочатку вони пройдуть тренування у себе на батьківщині, але потім вирушать на базу NASA в Г'юстоні (штат Техас), де завершать підготовку до майбутнього польоту на Міжнародну космічну станцію.

Програма підготовки містить пересування в умовах невагомості, керування пілотованим польотом, польоти на навколоземну орбіту й уроки російської мови (одна з мов МКС).

Норі аль-Матруші 28 років, вона закінчила університет машинобудування і отримала золоту медаль на міжнародній олімпіаді з математики. Раніше вона працювала інженером в Національній нафтовій будівельній компанії ОАЕ, але завжди мріяла потрапити в космос – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
Жінка-арабка вперше в історії полетить у космос: що про неї відомо 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2021 6064
Еще материалы раздела «Суспільство»