НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Україна
18.04.2021 533

Затримання українського консула в Росії готували заздалегідь, - МЗС

Затримання українського консула в Росії готували заздалегідь за спланованим сценарієм. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

Про це він розповів у коментарі Суспільному.

За його словами, затримання консула Генерального консульства України Олександра Сосонюк в Санкт-Петербурзі готували заздалегідь у ФСБ Росії.

"З самого початку стало зрозуміло, що це банальна провокація. Він зустрівся з однією зі своїх знайомих. Вона почала діставати якісь незрозумілі матеріали. Він ледве встиг сказати, щоб вона припинила це робити. Як в той же самий момент був фактично затриманий представниками ФСБ Росії", - розповів Єнін.

Він зазначив, що Сосонюк був ледь знайомий зі своєю співрозмовницею.

"Він ніколи не звертався до неї та до будь-кого іншого з такими проханнями. Всі ці речі вона принесла на власний розсуд, без жодних питань з його боку почала викладати їх", - говорить заступник міністра.

Єсін також додав, що в найближчу добу Україна буде сприяти евакуації консула в Україну.

"Оскільки, на нашу думку, його здоров'ю і життю може загрожувати небезпека", - уточнив Єнін.

Він додав, що зараз українські консули знаходяться в стані підвищеної мобілізації.

Як відомо, 16 квітня у Санкт-Петербурзі за підозрою в шпигунстві затримали українського консула. У ФСБ Росії стверджують, що він був затриманий "при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ".

Оценка материала:

5.00 / 1
Затримання українського консула в Росії готували заздалегідь, - МЗС 5.00 5 1
Політика / Україна
18.04.2021 533
Еще материалы раздела «Україна»