<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотіввсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
20.04.2021 944

Пенсії через банк: кому після 1 вересня принесуть гроші додому, а кому ні

Пенсії та соціальну допомогу в Україні будуть платити тільки на банківські картки – Мінсоцполітики хоче перевести виплати в безготівкову форму вже до кінця літа.

Але це правило поширюватиметься не на всіх. Отримувати гроші на руки з доставкою за рахунок держави як і раніше будуть:

люди з інвалідністю 1-ї категорії;

ті, хто старше 80 років;

і ті, кому потрібен постійний догляд (цей факт повинен бути обов'язково підтверджений лікарсько-консультативною комісією).

Люди похилого віку побоюються нововведень. Люди похилого віку кажуть, що бояться взаємодіяти з банками.

У Кабміні ж впевнені: нововведення – на краще, а перехід пройде безболісно. Наприклад, ті, хто не хоче користуватися банкоматами, зможуть замовити в своєму банку послугу з доставки пенсії готівкою додому. Щоправда, за власні кошти.

"Виплата здійснюватиметься на банківські установи, а далі вже сам одержувач має визначитися. Він може їх отримувати використовуючи картку. Або може замовити у свого банку таку послугу, як доставка цієї виплати додому", – пояснив заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

Ніна Калиновська тільки-но вийшла на пенсію. На карту переходить неохоче, звикла до готівки:

"Нам, людям похилого віку, це взагалі не подобається. Потрібно, щоб було, як раніше – щоб люди на пошті отримували. У всіх поруч є пошта. Навіщо нам їхні банки, де ми взагалі нічого не розуміємо?" – нарікає пенсіонерка.

У Мінсоцполітики тим часом обіцяють, що переоформлення буде максимально безболісним і пройде за спеціальною спрощеною процедурою.

"Раніше потрібно спочатку було піти в банк, оформити рахунок, потім цю інформацію занести до Пенсійного фонду або в орган соцзахисту. Але тепер людина приходить в банк, пише заяву, отримує рахунок, а банк вже самостійно інформує Пенсійний фонд", – розповів Музиченко.

Обрати банк для отримання виплат пропонують серед півсотні фінустанов. Тим, хто не визначиться у відведений термін, виплати почнуть нараховувати на рахунок в державному Ощадбанку. Потім його можна буде замінити на іншу фінустанову. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Пенсії через банк: кому після 1 вересня принесуть гроші додому, а кому ні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
20.04.2021 944
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»