<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2021 556

Росія не отримає воду для Криму навіть у силовий спосіб - віце-прем'єр

Російська Федерація не отримає воду для окупованого Криму з материкової України навіть у силовий спосіб. Москва навряд чи зможе виділити достатній контингент для захоплення півдня країни.

Про це в інтерв'ю Українській правді заявив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

За його словами, про війну за воду для Криму можна говорити тільки теоретично.

"Але не треба забувати, що цей канал рукотворний, він не є природним. Його легко було свого часу зруйнувати, бо він рукотворний. І він тягнеться від реального наповнення, там, де є дебіт води. Тобто їм доведеться до Дніпра доходити? На північ країни, щоб скрізь контролювати цю воду? Це нереально. Це пів країни треба захопити", - зазначив Резніков.

Він також підкреслив, що на сьогодні у Росії близько мільйона військових, тому сумнівається, що Москва зможе виділити достатній контингент для наступу з Криму, щоб дійти до дамби в Новій Каховці.

"Ви ж знаєте, що захищаючись, досить мати менший склад. У нас з вами офіційний контингент - 250 000, публічні дані наших Збройних сил. Плюс 50 000 Нацгвардії. Плюс додайте сюди тих, хто вже через фронт пройшли, якщо не помиляюся, 460 000 наших громадян ... Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання - навіщо? Так просто воду вони не отримають, навіть силовим способом. Їм треба буде пролити кров російських солдатів", - додав Резніков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія не отримає воду для Криму навіть у силовий спосіб - віце-прем'єр 5.00 5 1
Політика / Україна
22.04.2021 556
Еще материалы раздела «Україна»