НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
22.04.2021 587

Попит українців на банківські кредити зріс до максимуму - НБУ

Наприкінці І кварталу 2021 року, попри очікування нових карантинних обмежень, банки оптимістично оцінювали перспективи відновлення кредитування. Очікування приросту кредитного портфеля фізичних осіб були найвищі за весь період спостережень (з початку 2015 року).

Про це йдеться в "Опитуванні про умови кредитування" НБУ за II квартал 2021 року.

Як зазначається в огляді, у поточному раунді опитування банки зберігали оптимізм стосовно ключових показників кредитування на наступні 12 місяців: 78% опитаних установ очікують зростання корпоративних позик, а 82% - кредитів населенню.

Попит на кредити населення зростає третій квартал поспіль. Окремі великі банки вказали на суттєве збільшення попиту на іпотеку, тому банки оцінили його приріст найвище за всю історію спостережень. Факторами збільшення попиту респонденти називали передусім зниження відсоткових ставок, покращення перспектив розвитку ринку нерухомості та споживчих настроїв.

"У наступному кварталі респонденти, перш за все великі банки, очікують, що попит на іпотечні кредити й надалі зростатиме", - йдеться у звіті.

Опитування проводилося із 19 березня до 9 квітня 2021 року серед кредитних менеджерів 23 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 88%. Результати опитування відображають думку респондентів і не є оцінками чи прогнозами Національного банку України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Попит українців на банківські кредити зріс до максимуму - НБУ 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
22.04.2021 587
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»