<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Політика
Світ
25.04.2021 529

Прем'єр Вірменії подав у відставку

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що подав у відставку для проведення дострокових парламентських виборів. Про це він сказав під час телезвернення в неділю, 25 квітня. Уряд країни також пішов у відставку.

"Для проведення 20 червня позачергових парламентських виборів я сьогодні подаю у відставку", - заявив політик. При цьому він зазначив, що продовжить виконувати обов'язки прем'єра в повному обсязі до проведення виборів.

Також Пашинян додав, що на прийдешніх виборах висуне свою кандидатуру на посаду глави уряду Вірменії від партії Громадянський договір.

Протести з вимогою до Пашиняна залишити посаду тривали в Вірменії з дня закінчення військового конфлікту в Нагірному Карабасі. Опозиційні сили звинувачують прем'єра в зраді національних інтересів.

У відповідь на масові протести прем'єр пообіцяв піти у відставку, але залишив за собою право балотуватися повторно. Він також оголосив про проведення в країні дострокових парламентських виборів 20 червня.

Рішення про проведення в Вірменії дострокових виборів було досягнуто в результаті переговорів влади з опозицією. Раніше прем'єр називав прийняте рішення "найкращим виходом із внутрішньополітичної ситуації, що склалася".

Оценка материала:

5.00 / 1
Прем'єр Вірменії подав у відставку 5.00 5 1
Політика / Світ
25.04.2021 529
Еще материалы раздела «Світ»