<
НОВИНИ ДНЯ: Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюансвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.04.2021 560

Акваріум з лавандою замість захисної маски – бельгієць дивує людей своїм винаходом

Саморобну оазу замість захисної маски використовує житель Бельгії. Винахід, який нагадує теплицю, він вдягає щоразу, коли виходить надвір. Усередині вирощує корисні трави.

Бельгія й досі у червоній зоні за кількістю хворих на ковід, вже пів року діє суворий карантин. Бельгійці втомилися від обмежень і, щоби не носити звичайних масок, вигадують оригінальні альтернативи.

Мінітеплицю на голові носить митець Алан Версхюрен. На вигляд – це прозорий пластиковий короб, який вдягає на плечі і цілком закриває ним голову. На дні лежить шар землі, а звідти ростуть корисні трави – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

«Тут лаванда, чебрець, розмарин. Доглядати за ними легко – поливаю їх кілька разів на тиждень. Вони допомагають не лише вберегтися, а й швидше одужати у разі інфікування», – розповідає Алан.

Створив його чоловік ще 15 років тому, тоді як артпроєкт, яким надихнувся в улюбленому Тунісі. А під час пандемії ковіду застосував на практиці. Винахідник страждає на астму і каже: дихати у саморобній оазі набагато легше за медичну маску.

Вага винаходу – близько трьох кілограмів, і носити його можна до чотирьох годин на день. Удома винахідник щоденно чистить короб – протирає скло та листя рослин. І запевняє: у такому засобі почувається цілком безпечно.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Акваріум з лавандою замість захисної маски – бельгієць дивує людей своїм винаходом 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
26.04.2021 560
Еще материалы раздела «Суспільство»