<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
26.04.2021 484

НБУ спростив розміщення єврооблігацій українськими підприємствами

Національний банк України змінив низку норм щодо проведення українськими компаніями платіжних операцій за власними борговими цінними паперами. Мова йде про цінні папери, розміщені за кордоном для залучення зовнішнього фінансування (єврооблігації).

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

З метою спрощення умов та зменшення вартості організації розміщення єврооблігацій були запроваджені такі зміни:

  • виключено з переліку операцій, на які встановлюється річний ліміт у розмірі 2 млн євро, операції з виплати доходу та погашення єврооблігацій, а також інші операції емітента, що здійснюються в зв’язку з розміщенням таких цінних паперів;

  • дозволено купувати іноземну валюту для накопичення на власному рахунку емітента в українському банку до дат платежів із виконання зобов’язань за єврооблігаціями.

"Українська економіка як ніколи потребує додаткових коштів для розвитку. Одним із джерел таких коштів є зовнішні запозичення. Ми спостерігаємо дедалі більший інтерес, зокрема з боку українських компаній, до можливості залучення фінансування із зовнішніх джерел, зокрема завдяки розміщенню єврооблігацій", - зазначив заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ спростив розміщення єврооблігацій українськими підприємствами 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
26.04.2021 484
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»