<
НОВИНИ ДНЯ: Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
28.04.2021 470

Скільки українців оформили іпотеку під 7%: перші підсумки держпрограми

За програмою доступної іпотеки під 7% з моменту її запуску 1 березня оформили кредити 155 сімей. Загальна вартість цих позик – 124 млн гривень. Кредити видають через 13 банків.

За умовами програми, можна придбати житло в будинках, побудованих не раніше, ніж шість років тому. Вартість нерухомості не повинна перевищувати 2,5 мільйона гривень. Кредит надають до 20 років, перший мінімальний внесок – 15%.

Як раніше підрахували в Міністерстві фінансів, на розгляді перебуває ще близько 400 заявок.

"Така кількість укладених між фінустановами й українцями іпотечних угод за півтора "стартових" місяця – досить значна. Враховуючи й те, що іпотека – доволі ризиковий інструмент для банків: треба зважити усі ризики, оцінити позичальника, предмет іпотеки і так далі... Тому вважаємо старт проєкту успішним", – зазначив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Скільки українців оформили іпотеку під 7%: перші підсумки держпрограми 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
28.04.2021 470
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»