<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
29.04.2021 474

Раді рекомендували підтримати легалізацію віртуальних валют

Комітет з питань цифрової трансформації рекомендував Верховній Раді підтримати у другому читанні законопроєкт №3637, який покликаний легалізувати сферу віртуальних активів в Україні.

Про це повідомляє Мінцифра.

Зазначається, що до другого читання проєкт Закону включає нові положення FATF, пов'язані з обігом віртуальних активів. "Врахування актуальних міжнародних стандартів урегулювання операцій з віртуальними активами сприятиме суттєвій детінізації цього ринку", – додали у відомстві.

За словами заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, документ дозволить українським блокчейн-компаніям легалізувати власні бізнес-процеси та офіційно працювати з банківською системою. Таку можливість матимуть і громадяни, які отримують доходи від операцій з віртуальними активами.

Він додав, що законопроєктом усуваються юридичні ризики для роботи міжнародних криптокомпаній, а також він сприяє залученню іноземних інвестицій. Так, законопроєкт №3637 формує правове поле для роботи на ринку віртуальних активів та визначає правовий статус, класифікацію, права власності та інші ключові юридичні дефініції.

Крім того він визначає перелік професійних постачальників послуг віртуальних активів та їхню реєстрацію. Регулятором визначається Мінцифра, в окремих випадках – Нацбанк та Нацкомісія з цінних паперів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Раді рекомендували підтримати легалізацію віртуальних валют 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.04.2021 474
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»