НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Росія
29.04.2021 646

Пєсков: В РФ і США різне розуміння союзництва

Президент Росії Володимир Путін і американський лідер Джо Байден по-різному розуміють термін "союзництво".

Про це в четвер, 29 квітня, заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, коли казав про створення союзу між Росією та Китаєм, пише Інтерфакс.

"Що стосується роботи із союзниками. Тут, напевно, можна сказати про концептуальну різницю в підходах до союзництва між США і Росією. Для президента Путіна союзництво - це співпраця в інтересах країн-учасниць... але це ні в якому разі не якісь там спільні дії проти когось... У США це означає, що ми всі повинні встати під рушницю, причому краще під нашу рушницю, проти наших ворогів. Ось це концептуальна різниця", - сказав Пєсков.

За його словами, США проявляють двоїсту позицію у відносинах з РФ.

"Двотрекова позиція США - ні що інше, як роздвоєння. Вона не дозволяє партнерам Америки чи її опонентам, як у нашому випадку, робити хоч якісь висновки про дійсні наміри Вашингтона", - сказав представник Кремля та висловив сподівання, що ці справжні наміри "будуть все-таки якось прояснені".

"Певне захоплення політикою батога і пряника - що по-науковому в США називається двотрековий підхід до Росії, по-російськи це "політика батога і пряника" - має місце бути. Чи застосовно це до Росії? Відповідь очевидна: ні", - сказав Пєсков.

Він відзначив, що така політика приведе лише до подальшої протидії.

Також Пєсков згадав про "червоні лінії" Путіна. "Президент сказав, що ми не будемо самі заходити за "червоні лінії" і нікому не дозволимо заходити за "червоні лінії", які ми визначатимемо самі", - сказав він і уточнив, що мова йде про національні інтереси.

"Я думаю, що президент Путін не змусить себе довго чекати. Щоразу він формулюватиме ті моменти, які є "червоними лініями", - підкреслив Пєсков.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пєсков: В РФ і США різне розуміння союзництва 5.00 5 1
Політика / Росія
29.04.2021 646
Еще материалы раздела «Росія»