<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.04.2021 550

Чи можна заощадити на великодній випічці?

Традиційна великодня випічка в 2021 році подорожчала на 21%. Але і на ній можна заощадити.

Як показав експеримент, бісквітна паска-обманка стане всього у 17 гривень, тоді як традиційна дріжджова – більш ніж у 35 гривень. Є тільки один мінус – втрата у смаку. Але чи така вона істотна, як здається? Про це новини «Сьогодні» на каналі «Україна» запитали у пересічних українців. Виявилося, що навіть дешеву паску можуть сприйняти як дорогу.

З чого складаються наші паски? В обидві кореспондентка додала родзинки в сиропі. Але в дорогу поклала великі, а в дешеву – маленькі. Тісто різниться сильніше: у бісквітне йдуть тільки яйця, борошно, цукор і трохи ванілі. Для дорогої паски використовуються дріжджі, молоко, жовтки, борошно, вершкове масло, цукор і мед.

З решти білків зробили швейцарську меренгу, щоб використовувати її як глазур. Прикраси на обох пасках майже однакові.

З готовими стравами ми вийшли на вулицю, щоб запитати у людей, яка з пасок, на їхню думку, домашня, а яка – з магазину. Майже всі, хто скуштував, бісквітну паску вважали домашньою, а справжню, на жовтках – магазинною. З пантелику людей збивала дешева посипка, але дріжджова паска все одно виявилася смачнішою.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи можна заощадити на великодній випічці? 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.04.2021 550
Еще материалы раздела «Суспільство»