<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Україна
05.05.2021 814

Путін розглядає Україну як частину імперії – американський політолог

Путін розглядає Україну як невід’ємну частину імперії, вважає американський політолог, експерт з питань Росії Фіона Гілл.

Проце вона заявила під час вебінару, організованого Університетом Джона Гопкінса, передає Укрінформ.

«Для Путіна Україна - це як Шотландія для Великобританії або Каталонія для Іспанії, - сказала вона. – Проблеми з Україною розпочалися у 2012 році, коли Путін (після президентських виборів у РФ, - ред.) задумався про майбутнє й вирішив скористатися російським націоналізмом. Він почав говорити про українців і росіян як про один народ».

Це за словами Гілл, стало «частиною спускового механізму того, що відбулося за кілька років, коли Росія взялася за анексію Криму».

Путін скористався активами, які залишилися після розпаду Радянського Союзу, зокрема мовними питаннями, історією, колоніальним менталітетом росіян тощо, зазначила Гілл.

Нині Росія докладає всіх зусиль, аби показувати свою значущість на міжнародній арені, як на рівні ООН, так і якимось чином» через G20, а також підтримуючи Китай, додала політолог.

«Я постійно роблю щось, аби нагадувати про себе, бо зі мною завжди мають рахуватися, хоча, можливо, ми не є тією наддержавою, якої були раніше», - так, за словами політолога, вважає Росія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін розглядає Україну як частину імперії – американський політолог 5.00 5 1
Політика / Україна
05.05.2021 814
Еще материалы раздела «Україна»