<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
06.05.2021 590

Покупці у дефіциті. Продавці одягу та взуття після локдауну оголосили величезні знижки

Торговельні центри, речові ринки та магазини запрацювали в Україні після майже чотиритижневого локдауну. Але не всі – через збитки деякі взагалі не відкрилися. Через нову звички українців економити на одязі та взутті покупців значно поменшало. Нечисленних клієнтів приманюють знижками до 50%, іноді навіть собі у збиток. І прогнози для продавців – поки що не веселі.

607413ff3a274_06.05.21

На розкладках на базарі – різноманітний одяг і взуття, а купувати їх майже нікому – торговців на ринку на кілька десятків більше, ніж покупців. Новий товар сюди не завозять уже давно, хочуть продати хоча б те, що залишилося. Наприклад, продавчиня взуття Рита Іманова від безвиході робить знижки майже на 50%, саме тому виходить у мінус.

"Ось взуття по 1000-1700 грн, є по 800-1500 грн. Дуже великі знижки робимо, майже в половину, щоб тільки купили", – скаржиться Рита.

У торгових центрах ажіотажу більше. Великі мережі розпродають старі колекції. Але новий товар завезли ще не скрізь. Неабияк заохочують покупців українські бренди – пропонують знижки на 20-50%. Причини ті ж, що у їхніх колег з ринку – лише б продати.

Економісти переконані: це не останні збитки підприємців у 2021 році – зазначили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

"З огляду на те, що ми точно провалили вакцинацію населення і не завершимо її поточного року, можна з упевненістю сказати, що буде новий локдаун наприкінці осені, а потім ще й навесні наступного року", – вважає економіст Борис Кушнірук.

Опитані покупці зізнаються: почали купувати менше одягу. Наприклад, замість двох пар взуття або штанів на сезон купують одну пару. Тому маркетологи радять продавцям закуповувати одяг в меншому обсязі та не поспішати із замовленням осінніх колекцій. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Покупці у дефіциті. Продавці одягу та взуття після локдауну оголосили величезні знижки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
06.05.2021 590
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»