НОВИНИ ДНЯ: Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Політика
Європа
10.05.2021 467

Рада ЄС доручила Боррелю підготувати проект першої військової концепції Євросоюзу

Рада Євросоюзу доручила главі дипломатії ЄС Жозепу Боррелю до листопада 2021 року представити проект першої військової концепції ЄС "стратегічний компас". Після цього піде його подальше обговорення.

Таку заяву розмістили на сайті Ради ЄС.

Рада ЄС визнала необхідність просуватися в галузі безпеки і оборони.

"Концепція" стратегічний компас " підвищить і направить реалізацію рівня амбіцій в області безпеки і оборони. Тому Рада закликає Верховного представника у закордонних справах і політиці безпеки представити перший проект "стратегічного компаса" для обговорення на засіданні Ради в листопаді 2021 року", - йдеться в заяві.

Відзначається, що ЄС повинен просувати свої інтереси і цінності і вміти протистояти загрозам і викликам глобальної безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ЄС доручила Боррелю підготувати проект першої військової концепції Євросоюзу 5.00 5 1
Політика / Європа
10.05.2021 467
Еще материалы раздела «Європа»