<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.05.2021 546

У «Ранку з Україною» дали поради, як позбутись пост-ковідних панічних атак

Панічні атаки стали одним із найпоширеніших пост-ковідних синдромів. Проте не всі лікарі знають, що з цим робити. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» ведучі Анатолій Анатоліч і Григорій Герман з’ясували, як позбутись таких нападів і знову жити здорово.

Тривожність і повне нерозуміння, що відбувається з твоїм тілом. Так описують панічні атаки українці, у яких ті з’явилися після хвороби на COVID-19.

«Ковідний вірус – це все таки нейротропний вірус, який зачіпає нервові закінчення не тільки у руках, ногах, але й у мозку», – пояснює психіатр Олександр Іванов у програмі «Ранок з Україною».

І підхід до таких нападів має бути особливий. Лікар зазначає – дихальні практики не допоможуть впоратись із проблемою, натомість самопочуття може ще більше погіршитись.

«Потрібно робити кардіонавантаження, ідеально – ходити сходами, присідати, віджиматися від підлоги. Тобто великою кількістю легких зусиль спалювати зайвий адреналін, зайву глюкозу, а потім добре подихати – ось тоді буде ідеально», – радить психіатр.

Крім того, варто бути обережними із заспокійливим, адже деякі препарати можуть викликати медичну залежність. Тож пігулки – це крайній метод – каже фахівець. І зауважує, що процес відновлення достатньо копіткий, потрібно мінімум три місяці.

Тож під час панічних атак треба давати фізичне навантаження, пити холодну воду з медом. І лише після кризового моменту можна виконувати дихальні вправи. Найлегша, та не менш дієва така: зробити глибокий вдих, потім затримати дихання на 2-5 секунд та випустити повітря. І повторити так 5-10 разів.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У «Ранку з Україною» дали поради, як позбутись пост-ковідних панічних атак 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.05.2021 546
Еще материалы раздела «Суспільство»