<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
12.05.2021 907

Рішення щодо членства України в НАТО вже прийнято - Стефанишина

Україна точно вступить у НАТО, питання лише в термінах.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в ефірі каналу Україна 24.

"Україна буде членом НАТО, це вже підтверджено і генеральним секретарем, і, зокрема, американськими, французькими та німецькими колегами", - підкреслила віце-прем'єр.

При цьому вона визнала, що це досить тривалий процес.

"Наприклад, Північна Македонія рухалася в напрямку виконання тільки ПДЧ фактично 20 років. Тільки сьогодні ми починаємо дискурс щодо отримання ПДЧ - це робота, яка триватиме кілька років, але паралельно з цим ми робимо великий внесок у колективну безпеку, беремо участь практично у всіх доступних навчаннях НАТО, підвищуємо сумісність наших військових підрозділів з натовськими, долучаємося до формування стратегії НАТО з чорноморської безпеки", - зазначила Стефанишина.

За її словами, процес євроатлантичної інтеграції вже відбувається, і його не зупинити.

"Політичне рішення буде прийнято. Я впевнена, що в найближчі роки, хоча не все залежить від України, але підтвердження, що ми будемо членами НАТО, вже є", - додала вона.

Віце-прем'єр також додала, що зараз тривають політичні переговори з цього питання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рішення щодо членства України в НАТО вже прийнято - Стефанишина 5.00 5 1
Політика / Україна
12.05.2021 907
Еще материалы раздела «Україна»