<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.05.2021 512

Світовий банк схвалив виділення Україні 2,5 млрд гривень на вакцину

Світовий банк схвалив виділення Україні 90 млн доларів (2,5 млрд грн. – Ред.) за новим проектом, спрямованим на зміцнення сектору охорони здоров'я для реагування на пандемію COVID-19.

d02fbe1-vaxx_13.05.21

Про це повідомила пресслужба банку.

Проект "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні" підтримає розгортання програми вакцинації проти COVID-19 пріоритетних груп населення і посилить можливість сектору охорони здоров'я України задля запобігання, виявлення та реагування на наслідки пандемії.

Проєкт допоможе Україні в закупівлі вакцин проти COVID-19, а також у поліпшенні інфраструктури для зберігання та логістики – зазначили в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Також передбачається відшкодування витрат Національної служби здоров'я на вакцинацію 10 млн осіб. Зазначається, що НСЗУ запровадить окремий пакет вакцинації в рамках Програми медичних гарантій.

"Нова позика Світового банку допоможе Україні у вакцинації та закупівлі препаратів, в тому числі і в рамках глобальної ініціативи COVAX. Україна вже почала вакцинацію пріоритетних груп населення, але важливою метою на цьому етапі є також прискорення темпів вакцинації зі збереженням фокусу на особах, які перебувають у групі високого ризику зараження і розвитку ускладнень від COVID-19", – заявив регіональний директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі. 

Оценка материала:

5.00 / 1
Світовий банк схвалив виділення Україні 2,5 млрд гривень на вакцину 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
13.05.2021 512
Еще материалы раздела «Економіка»