НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
13.05.2021 526

Аеропорт Київ закриють майже на рік

Аеропорт Київ (Жуляни) планують закрити на вісім-дев'ять місяців в 2023 році. За цей час збираються подовжити й підсилити смугу.

julyany_new

Про це повідомив голова ради директорів підприємства Денис Костржевський, пише Avianews.

Реконструкція дозволить без обмежень приймати всі літаки базового лоукостера Wizz Air - Airbus A320 і A321.

"Аеропорт Київ під час робіт отримає фактично нову смугу. Будівельники демонтують старе покриття з асфальту, підсилять основу, а потім зведуть нове покриття з бетону, яке матиме міцність PCN 72", - розповів Костржевський.

Довжину смуги збільшать на 460 метрів - до 2 770 метрів.

Також один із двох курсів смуги отримає інструментальну систему посадки ILS категорії II ICAO. Це дасть можливість літакам сідати в аеропорту при видимості не менше 350 метрів.

Зараз в аеропорту працює ILS категорії I ICAO. Коли видимість менша, ніж 800 метрів, польоти зупиняють.

Керівництво аеропорту в цьому році визначить проектувальника робіт, в наступному посилить поверхню аеродромних покриттів без припинення польотів, а в 2023 році аеропорт закриють на прийом літаків через роботи на смузі.

За словами Костржевського, приблизна вартість реконструкції становитиме від 2,5 млрд до 5 млрд гривень. Гроші планують отримати зі столичного бюджету, державного, або користуватимуться змішаним фінансуванням.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аеропорт Київ закриють майже на рік 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
13.05.2021 526
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»