<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
14.05.2021 1226

Кличко порахував собівартість проїзду в громадському транспорті Києва

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що собівартість проїзду в громадському транспорті столиці становить 15 грн.

Про це Кличко розповів в інтерв'ю телеканалу «Україна 24».

«У нас дійсно великі виклики, що стосуються транспорту. Виклики пов'язані з тим, що у нас транспорт в місті Києві дотаційний. Ми з бюджету міста Києва для того, щоб він виходив в нуль, платимо ще понад 2 млрд грн кожного року... Я можу сказати «страшну» цифру, що собівартість проїзду в транспорті - 15 грн», - сказав Кличко.

Нагадаємо, «Київпастранс» і метро просять столичну владу дати гроші або підняти ціну на проїзд. За розрахунками Київського метрополітену, у 2021 році економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метро становить 21,05 грн. Нинішній тариф, який становить 8 грн, не переглядався з 2018 року.

У «Київпастрансі» заявили, що економічно обґрунтовані тарифи на 2021 рік такі: 25,18 грн - на проїзд наземними видами транспорту (трамвай, тролейбус, автобус) та 78,90 грн - на проїзд міською електричкою.

У Київській міській державній адміністрації заявили, що рішення про остаточну вартість проїзду в громадському транспорті Києва ухвалюється розпорядженням КМДА після проходження відповідних процедур та розрахунків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кличко порахував собівартість проїзду в громадському транспорті Києва 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
14.05.2021 1226
Еще материалы раздела «Столиця»