<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідкавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.05.2021 453

«Ранок з Україною»: лікарка розповіла, як повернути запах і смак після хвороби на COVID-19

Зник смак і запах – це один із найпоширеніших симптомів під час хвороби на COVID-19. Та от минає він після хвороби далеко не в усіх. А дехто скаржиться на те, що все має один запах і смак. І до того ж не завжди приємний. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Марія Мельник і Григорій Герман з’ясували, що робити, щоб відновити рецептори.

Безліч українців скаржаться на втрату нюху та смаку після коронавірусної хвороби. Дехто навіть звертається до лікарів з надією якомога швидше виправити це, проте мало кому вдається отримати повноцінну і влучну консультацію.

«Під час першої та другої хвилі коронавірусу було дуже багато пацієнтів, які мали проблеми з нюхом та смаком. Близько 80-ти відсотків пацієнтів мали такі проблеми», – поділилась лікарка отоларинголог Наталія Полюшенко в ефірі каналу «Україна».

Із цих 80-ти відсотків у п’яти взагалі рецептори так і не запрацювали. А наслідків третьої хвилі лише варто очікувати! То чи можна відновити рецептори? А головне – як?

«Треба тренувати свій смак і нюх. Для цього слід обрати якусь лінійку харчових продуктів, які мають різкий запах, наприклад, каву чи цитрусові і періодично їх нюхати – три-чотири рази на день», – радить лікарка.

Так само варто підійти до харчування, воно має бути з натуральних продуктів. А от від дуже гострого чи солоного варто відмовитись. Однак це лише перші заходи. А що, коли немає результату?

«Раджу звернутись до лікаря, якщо ви відчуваєте, що ця проблема затягнулася. Лор подивиться на ваші органи і призначить певне лікування. Це можуть бути різні місцеві препарати або ж вітаміни», – поділилась отоларинголог Наталія Полюшенко у програмі «Ранок з Україною».

Тому вимагайте у свого сімейного лікаря чітких інструкцій та рекомендацій або ж направлень до спеціалістів. Бо коли домашні тренування рецепторів не дали результату, не варто зволікати.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: лікарка розповіла, як повернути запах і смак після хвороби на COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.05.2021 453
Еще материалы раздела «Суспільство»