<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2021 553

Медведчука можна обміняти на політв'язнів Кремля – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов припускає можливість обміну Віктора Медведчука - у разі його засудження - на українців, ув’язнених у російських тюрмах, але таке рішення може приймати тільки Президент.

Про це Олексій Данілов заявив у програмі «Свобода Слова Савіка Шустера», відповідаючи на запитання чи можливий обмін народного депутата Віктора Медведчука на українських патріотів, яких тримають в російських тюрмах.

«Це рішення приймає Президент України. Я думаю, що якщо буде така можливість, то ми залюбки це зробимо», - сказав Данілов.

Нагадаємо, слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором про перереєстрацію родовища «Глибока» в Чорному морі за 75 км від Феодосії з метою видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України. Також Медведчуку інкримінують передачу агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ.

У разі доведення вини за статтею про держзраду (ч. 1 ст. 111 ККУ) їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого, а за розграбування національних цінностей на окупованій території (ч. 1 ст. 438 ККУ) - позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медведчука можна обміняти на політв'язнів Кремля – Данілов 5.00 5 1
Політика / Україна
15.05.2021 553
Еще материалы раздела «Україна»