НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
16.05.2021 560

Радбез ООН обговорить ситуацію в Ізраїлі

Рада Безпеки ООН проведе засідання через загострення конфлікту між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями з Сектора Газа.

Про це повідомляє ізраїльське видання Haaretz в неділю, 16 травня.

Очікується, що початок обговорення загострення конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС розпочнеться о 17:00 за київським часом.

На засіданні Радбезу ООН планують виступити міністри закордонних справ Єгипту і Йорданії, а також представник Палестини і посол Ізраїлю Гілад Ердан.

Раніше цього тижня Радбез ООН вже провів два засідання з питання загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Але будь-які рішення прийняти не вдалося.

Нагадаємо, ракетні удари між Ізраїлем і сектором Газа тривають з 10 травня. За тиждень загинули більш як 170 палестинців. Ще 1 200 отримали поранення.

За останніми даними, з ізраїльської сторони загинули щонайменше 10 осіб. З понеділка палестинці запустили 2 900 ракет, у тому числі 1 150 було перехоплено. Ще близько 500 впали на території сектора Газа і завдали там руйнування і жертви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Радбез ООН обговорить ситуацію в Ізраїлі 5.00 5 1
Політика / Світ
16.05.2021 560
Еще материалы раздела «Світ»