<
НОВИНИ ДНЯ: Запечений сир "Камамбер" з багетом: рецепт для гарної вечері  В Україні прогнозують дощі із грозами та шквальний вітер  В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну  Контрнаступ: які проблеми мають вирішити ЗСУ, щоб підготуватись  7 травня в Україні почне холоднішати: де знизиться температура  Сікорський: Путін може закінчити війну за п'ять хвилин  "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві паривсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.05.2021 769

Дерматолог у «Ранку з Україною» розповіла, як відновити стан волосся та шкіри після коронавірусу

Довге, міцне волосся – це мрія ледь не кожної жінки. Однак хвороба на COVID-19 негативно впливає і на це. У соціальних мережах українки з кожного міста активно обговорюють, як можна врятувати своє волосся, а ще нігті і шкіру, які після хвороби мають жахливий стан. Марія Мельник і Григорій Герман у програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» розповіли, що робити в таких ситуаціях, щоб повернути красу.

Експерти кажуть – випадіння волосся – дуже поширена проблема після хвороби на коронавірус.

«8 осіб з 10 стикаються з тим, що в період реабілітації після перенесеного ковіду у них збільшується кількість волосся, яке випадає. Взагалі у нас існує норма – це до 120 волосин на добу, – коментує дерматолог Христина Кочет у програмі «Ранок з Україною». – Якщо все ж маєте таку проблему, не раджу нічого вживати – жодних вітамінів, адже під час перебігу хвороби і так пропиваєте велику кількість подібних медикаментів. Можете доглядати за волоссям так само, як це робили до хвороби».

І така рекомендація має сенс, адже різка зміна шампуню чи інших засобів може теж негативно вплинути. Однак передивитися їх можна. Усі засоби для волосся мають бути зі зволожувальним ефектом. Якщо у складі є гіалуронова кислота, мед, алое, то це гарний показник. Тут головне не сплутати з жирними речовинами, наприклад, олія може нашкодити. Але будь-які нові засоби треба використовувати поступово, щоб фіксувати реакцію. То чи варто бігти до лікаря?

«Зазвичай я раджу своїм пацієнтам зачекати хоча б місяць. Проте, якщо помічаєте, що симптоми не йдуть на спад – чекати не варто», – зазначає експерт.

Щодо шкіри, то тут найчастіше проблема одна…

«Сухість шкіри або ксероз виникає через вживання великої кількості медикаментів. Тому слід пити дуже багато води, та це непросто», – пояснює лікарка-дерматолог в ефірі каналу «Україна».

Тож основна рекомендація – налагодити водний режим. Також можна використовувати у догляді сироватку з гіалуроновою кислотою та зволожувальні маски. А як щодо нігтів?

«Слід наносити масла на кутикулу. Це можуть робити всі – така процедура нікому не нашкодить. Масло зволожуватиме шкіру, і вона не буде так сильно лущитись. Щодо зміцнювальних лаків, їх теж можна використовувати», – радить лікарка.

І найголовніше – не панікувати, адже стрес може ще більше посилити випадіння волосся, погіршити стан шкіри чи нігтів.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Дерматолог у «Ранку з Україною» розповіла, як відновити стан волосся та шкіри після коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
17.05.2021 769
Еще материалы раздела «Суспільство»