<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.05.2021 470

Більше половини українців не готові вакцинуватися від коронавірусу

Згідно з опитуванням, проведеним соціологічною групою Рейтинг, 42% українців зовсім не готові вакцинуватися від коронавірусу, якщо вакцина буде доступною, ще 14% скоріше не готові.

Про однозначну готовність вакцинуватися заявили лише 18% опитаних, ще 13% відповіли, що вони скоріше готові зробити щеплення від COVID-19 за умови, що вакцина буде доступна.

Найбільший відсоток тих, хто не готовий вакцинуватися, якщо вакцини будуть доступні, - 51% - у віковій групі від 18 до 35 років. Однозначно готові вакцинуватися в цій віковій групі лише 12% респондентів.

Серед людей старше 50 року не готові вакцинуватися, якщо вакцина буде доступна, 35%, однозначно готові вакцинуватися 22%.

50% тих, хто готовий вакцинуватися, хотіли б, щоб їм зробили щеплення вакциною, виробленою в США або Європі, 17% готові вакцинуватися першою вакциною, яка буде доступна.

Вакциною, виробленою в Росії, хотіли б вакцинуватися в першу чергу 9% опитаних, вакциною, виробленою в Китаї - 3%, виробленою в Індії - 6%.

Опитування було проведене з 13 по 21 березня 2021 року шляхом особистого інтерв'ю вдома у респондента. Всього було опитано 2400 українців віком 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 95% не перевищує 2%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Більше половини українців не готові вакцинуватися від коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.05.2021 470
Еще материалы раздела «Суспільство»