НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.05.2021 460

Більше половини українців не готові вакцинуватися від коронавірусу

Згідно з опитуванням, проведеним соціологічною групою Рейтинг, 42% українців зовсім не готові вакцинуватися від коронавірусу, якщо вакцина буде доступною, ще 14% скоріше не готові.

Про однозначну готовність вакцинуватися заявили лише 18% опитаних, ще 13% відповіли, що вони скоріше готові зробити щеплення від COVID-19 за умови, що вакцина буде доступна.

Найбільший відсоток тих, хто не готовий вакцинуватися, якщо вакцини будуть доступні, - 51% - у віковій групі від 18 до 35 років. Однозначно готові вакцинуватися в цій віковій групі лише 12% респондентів.

Серед людей старше 50 року не готові вакцинуватися, якщо вакцина буде доступна, 35%, однозначно готові вакцинуватися 22%.

50% тих, хто готовий вакцинуватися, хотіли б, щоб їм зробили щеплення вакциною, виробленою в США або Європі, 17% готові вакцинуватися першою вакциною, яка буде доступна.

Вакциною, виробленою в Росії, хотіли б вакцинуватися в першу чергу 9% опитаних, вакциною, виробленою в Китаї - 3%, виробленою в Індії - 6%.

Опитування було проведене з 13 по 21 березня 2021 року шляхом особистого інтерв'ю вдома у респондента. Всього було опитано 2400 українців віком 18 років і старше. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 95% не перевищує 2%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Більше половини українців не готові вакцинуватися від коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.05.2021 460
Еще материалы раздела «Суспільство»