<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
20.05.2021 590

Позиція США щодо ПП-2 наблизилася до нашої - Меркель

Погляди Сполучених Штатів і Німеччини на проект Північний потік-2 - різні, проте позиція Вашингтона наблизилася до позиції Берліна.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в четвер в онлайн-форматі на форумі.

"Президент Байден, зрозуміло, трохи до нас наблизився щодо конфлікту навколо Північного потоку-2, на який у нас різні погляди", - наголосила Меркель, не пояснивши, що саме має на увазі.

Канцлер додала, що обидві країни "будуть продовжувати контакти з питання спільних позицій щодо Росії".

Нагадаємо, що німецька влада вважає проект Північний потік-2 економічним і хоче його добудувати. У кабміні уточнюють, що після запуску трубопроводу в України повинна зберегтися роль транзитної зони.

США категорично проти будівництва російського трубопроводу. Білий дім накладає санкції на причетних до будівництва.

Оценка материала:

5.00 / 1
Позиція США щодо ПП-2 наблизилася до нашої - Меркель 5.00 5 1
Політика / Європа
20.05.2021 590
Еще материалы раздела «Європа»