<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Життя та Стиль
Події
26.05.2021 550

Потрібні гроші на операцію: телефонні аферисти придумали нову схему "заробітку"

Шахраї придумали нову схему видурювання грошей. На Львівщині двоє чоловіків під виглядом медиків обібрали сімох пенсіонерів. Ті добровільно віддали їм понад 150 тисяч гривень.

Пані Анісії з Сокільників під Львовом зателефонували пізно ввечері. "Дочка" сказала, що потрапила в аварію, обидві ноги зламані в колінах, після чого підключився чоловічий голос. Псевдолікар сказав: терміново потрібні гроші на операцію. Попросив підготувати готівку – по неї вже їдуть.

Чоловікам, які назвались "медиками", бабуся віддала все, що мала – 19 тисяч гривень. Отримала розписку. Та коли набрала доньку, спитати, як пройшла операція – почула, що та жива й здорова. Пенсіонерка пішла до поліції. Та виявилося – так ошукали не лише її.

Начальник сектору превенції патрульної поліції відділу поліції №6 Львівського райуправління поліції Олександр Славіцький, каже в новинах "Сьогодні" на каналі "Україна", що правоохоронці зрозуміли: працюють одні і ті ж шахраї. Було встановлено, що вони надурили людей на суму близько 150 тисяч гривень.

За гарячими слідами затримали двох підозрюваних – обоє раніше судимі. Вони в усьому зізналися і розкрили схему шахрайства. Вони тричі їздили, забирали гроші – 19 тисяч гривень, 27 та 120. Одна й та ж схема – на госпіталізацію, на лікування.

А щоб схема мала більш природний вигляд, шахраї приїжджали із заготовленою заявою, в якій була вказана певна сума і прохання "постраждалої" передати гроші "лікарям".

Жертвами обирали переважно літніх людей, які жили самі. А гастролерами виявились мешканці Харківщини, які жили в невеличкому хостелі майже у центрі Львова, тож їздили на таксі.

Тепер за шахрайство обом загрожує ще три роки тюрми. Чи повернуть жертвам їхні гроші – поки невідомо. Частину готівки поліція вилучила як речовий доказ, іншу – шахраї встигли витратити.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Потрібні гроші на операцію: телефонні аферисти придумали нову схему "заробітку" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
26.05.2021 550
Еще материалы раздела «Події»