<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.06.2021 5070

Чим так корисна шовковиця

Ох і кумедна ягода шовковиця. Згадайте сині пальці, губи і мови після того, як вдосталь наїсися цими соковитими і дуже солодкими ягодами.

Але, не зважаючи на це, ця ягідка гідна нашої уваги і необхідна в раціоні, а чому, ми зараз розповімо.

Сезон

Сезон шовковиця короткий, з середини червня і всього-лише кілька тижнів, вам вдасться насолодитися нею. Тому не пропустіть її на ринках, встигніть порадувати себе смачними ягодами.

Як вибрати

При покупці шовковиці зверніть увагу на те, щоб ягоди були сухими, без соку і запаху бродіння. Зберігайте ягоди в холодильнику і мийте тільки перед вживанням, інакше ви пошкодите тонку шкірку і ягода пустить сік, що скоротить її термін зберігання.

Корисні властивості

Вітамінно-мінеральний склад шовковиці просто вражає: фруктоза, глюкоза, ефірні масла, органічні кислоти, фосфор, кальцій і магній, натрій і марганець, мідь і цинк, селен і кальцій, залізо. Для чого ж це все корисно?

Ці ягоди обов'язково потрібно включати в раціон при недокрів'ї, при анемії, для поліпшення обміну речовин, при хворобах шлунково-кишкового тракту.

А ось калій просто необхідний для людей з проблемами пов'язаних з серцевою недугою, таких як: дистрофічні процеси серцевого м'яза, гіпертонія, ішемія, тахікардія, атеросклероз.

Наявність антиоксидантів, дуже до речі, для таких проблем як: погіршення зору, ослаблений імунітет і раннє старіння.

Як вживати

Звичайно, як і всі ягоди, шовковиця - відмінний інгредієнт для приготування варення і джемів. Вона чудова начинка для вареників і пирогів. З неї роблять цукати, сушать, в'ялять. А ще її використовують для приготування настоянок і лікерів. Ну, і компоти з шовковиці - просто чудові!

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим так корисна шовковиця 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.06.2021 5070
Еще материалы раздела «Суспільство»