<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Шольц закликав не завищувати очікувань від саміту миру  В Україні розширили географію населених пунктів, де можна купити житло в рамках "єВідновлення"  Блінкен детально розповів про план США, що допоможе Україні "міцно стояти на ногах"  Щоб котлети були соковитими, що рекомендують досвідчені господині додати до фаршу  Путін помиляється, розраховуючи на тривалу війну: Блінкен назвав причини  Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивуєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.06.2021 617

В Україні задумали впровадити обмеження для виробників миючих засобів

Українських виробників миючих засобів можуть зобов'язати зменшити кількість фосфатів у складах. В уряді вже почали розробку відповідного законопроекту. По суті, це компроміс, адже повністю заборонити фосфати в миючих засобах не вдалося, така спроба робилася в 2019 році.

img_top_07.06.21

Переходити на нові стандарти пропонують поступово. Передбачається, що нові вимоги будуть поширюватися не тільки на пральні порошки, а й інші миючі засоби, як побутові, так і промислові.

Дискусії про можливість зменшити кількість фосфатів до складу миючих засобів йдуть в Україні вже давно. При цьому багато країн у світі вже на законодавчому рівні ввели обмеження або повні заборони на використання таких хімічних сполук – розповіли у новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

У Міністерстві захисту навколишнього середовища сподіваються, що нове законодавство допоможе зменшити цвітіння великих річок, а водоканали стануть краще справлятися з очищенням стічних вод.  

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні задумали впровадити обмеження для виробників миючих засобів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.06.2021 617
Еще материалы раздела «Суспільство»