НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Україна
09.06.2021 509

Уряд пропонує монетизувати пільги на проїзд та комуналку

Кабінет міністрів планує ухвалити та передати до Верховної ради проект закону щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг. Документ передбачає передачу повноважень органам місцевої влади та надання пільг у грошовій формі.

Відповідний пункт міститься у порядку денному до засідання уряду 9 червня.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, змінами передбачається, що "пільги з оплати проїзду та інші надаються на підставі відповідних рішень органів місцевого самоврядування і виплачуються у визначеному ними порядку та розмірах у формі грошової компенсації, що сприятиме адресності надання пільг виходячи зі спроможності місцевих бюджетів".

Проект стосується пільг на оплату проїзду у транспорті. При цьому безоплатний проїзд за пред’явленням відповідного посвідчення скасовується. Крім того, переводяться у грошову форму пільги на комунальні послуги. Рішення щодо пільг будуть ухвалювати органи місцевої влади.

У документі йдеться, що зараз законами України встановлено пільги з оплати проїзду та інші пільги окремим категоріям громадян (ветерани війни; ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та інші; особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; жертви нацистських переслідувань; особи з інвалідністю; батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані особи; діти з багатодітних сімей).

"Метою прийняття акта є врегулювання питання надання пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг окремим категоріям громадян у грошовій формі шляхом делегування органам місцевого самоврядування повноважень щодо визначення порядку надання і розмірів грошової компенсації", - йдеться в документі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд пропонує монетизувати пільги на проїзд та комуналку 5.00 5 1
Політика / Україна
09.06.2021 509
Еще материалы раздела «Україна»