<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Політика
Україна
10.06.2021 753

Арахамія знайшов представників олігархів у всіх фракціях Ради

У всіх фракціях українського парламенту є представники олігархів.

Про це в четвер, 10 червня, сказав глава фракції Слуга народу у Верховній Раді Давид Арахамія, повідомляє Укрінформ.

"Там же нормальні зрозумілі критерії. Чи є вплив? Є, у всіх фракцій. Якщо якась фракція заявляє, що на неї немає впливу олігархів, вона бреше всім людям. Я відразу кажу. Ступінь впливу може бути різним, це може бути в тому числі точково - від питання до питання, наскільки він там хворобливий представникам фінансово-промислових груп. Але те, що представники олігархів є у всіх фракцій, то це не треба сперечатися. Ще раз кажу: якщо хтось говоритиме, що цього немає, то він просто бреше в очі", - заявив Арахамія.

На його думку, законопроект про олігархів "намагаються якось демонізувати, а він дуже м'який".

"На мою думку, якби я вносив цей законопроект, він був би набагато жорсткіший. Бо зараз це просто такий набір декларацій, критеріїв, люди заздалегідь його бачать, якщо вони в цьому бачать небезпеку, вони знають, що їм потрібно зробити, щоб від цього позбутися, якщо згодні з цим процесом, йдуть до цього реєстру", - зазначив Арахамія.

Він визнав, що і на фракцію Слуги народу також є певний вплив.

"Є представники регіонів, ну, умовно. Наприклад, ти з Дніпра, то там є великі заводи, і завжди у когось якісь знайомі, які працюють на цих заводах, якщо будеш приймати законопроект, який шкодить цьому заводу, то я вам гарантую, що будуть дзвінки всім депутатами і знайомим знайомих, що не підтримуй, це нам шкодить і так далі. Тобто, так воно працює. І з цим треба боротися, це треба комунікувати, приховувати це не треба. Мені здається, що це неправильно, приховувати такі речі. Треба просто, щоб люди все розуміли", - вважає Арахамія.

Оценка материала:

5.00 / 1
Арахамія знайшов представників олігархів у всіх фракціях Ради 5.00 5 1
Політика / Україна
10.06.2021 753
Еще материалы раздела «Україна»