НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Україна
10.06.2021 947

"Героям Слава!": моральна поразка набагато страшніша, ніж технічна

Юрій Бутусов: Збірна України має виходити на матч у формі з надписом "Героям Слава!" навіть попри заборону УЄФА. Жодних компромісів.

1. "Слава Україні! Героям Слава!" – це офіційна державна символіка України, таким чином, заява УЄФА – це втручання у внутрішні справи України.

2. Символіка України затверджена УЄФА завчасно у грудні 2020-го року, тож перегляд цього питання УЄФА за два дні до початку турніру – безпідставний. Це порушує правила щодо затвердження предметів форми.

3. УЄФА ухвалила рішення під відкритим тиском Росії та президента Путіна. Це протирічить спортивному принципу, що спорт завжди поза політикою, УЄФА політично стала в цьому питанні на боці РФ. Росія – основний порушник спортивних правил у світі, позбавлена права на свої державні символи за допінг на Олімпійських іграх, таким чином, УЄФА підтримує порушників.

4. Оголошення щодо заборони форми, яке робиться неофіційно, і анонсується через російські ЗМІ за два дні до початку турніра – це просто ганебна та недостойна поведінка УЄФА, відверто антиукраїнська акція, яку соромляться оголошувати офіційно навіть самі організатори.

Висновок:

Відмовлятися від затвердженого раніше варіанту форми збірної – це великий сором, та відмова від національних державних символів України. Якщо ми себе не поважаємо, то хто тоді буде поважати нас?

Чи може існувати Україна без своїх власних державних символів? Це абсолютно виключено.

Переконаний, збірна Україна в будь-якому разі має виходити в формі з надписом "Героям Слава!", навіть попри заборону УЄФА. Хай УЄФА спробує через таку причину відсторонити нашу команду – тоді весь світ побачить цю ганебну змову.

Хай спробують оштрафувати – ми поборемось у суді.

Відмовлятися від своєї форми за будь-яких обставин не можна.

Це саме той випадок, коли заради принципів треба не погоджуватись, а сміливо йти на конфликт.

Чи варто боятися технічної поразки? Можливо, вона буде, а можливо – ні. Але моральна поразка набагато страшніша, моральна поразка – це відсутність волі до боротьби.

Автор: Юрій Бутусов, журналіст

Оценка материала:

5.00 / 1
"Героям Слава!": моральна поразка набагато страшніша, ніж технічна 5.00 5 1
Політика / Україна
10.06.2021 947
Еще материалы раздела «Україна»