Життя та Стиль
Суспільство
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа
Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» Григорій Герман дивує маловідомими, але простими рецептами холодних літніх супів. В ефірі каналу «Україна» експерт поділився рецептом французької кухні, основу якого склали звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба та зелень.
Щоб повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа знадобляться:
Бульйон курячий – 700 мл
Картопля – 4 шт.
Цибуля-порей – 1 шт.
Масло вершкове – 30 г
Молоко – 250 мл
Вершки – 120 мл
Філе білої риби – 300 г
Мускатний горіх, чебрець, лавровий лист, сіль і перець
Молоко та вершки поставити у морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитись філе білої риби. Не забутьте посолити і додати чебрець і лавровий лист.
Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло. Тим часом півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку у розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. Через 4-5 хвилин додати курячий бульйон. Проварити, але не довго, поки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком. Збивати готову суміш погружним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню. Смачного!
Оценка материала:
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа11.06.2021