НОВИНИ ДНЯ: У Польщі нема переляку від Трампа: експерт пояснив сподівання Варшави  Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Погодні гойдалки: яких сюрпризів чекати українцям в останню неділю листопада  Навіть вдень буде мінус: синоптикиня попередила про похоладання 24 листопада   В Україні 24 листопада на сході та Закарпатті мокрий сніг, вдень до +2°  Сніг, але не всюди. Синоптики дали прогноз на 24 листопада в Україні  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.06.2021 617

Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа

Відомий кулінар і ведучий програми «Ранок з Україною» Григорій Герман дивує маловідомими, але простими рецептами холодних літніх супів. В ефірі каналу «Україна» експерт поділився рецептом французької кухні, основу якого склали звичні для українців інгредієнти: картопля, цибуля, вершки, риба та зелень.

Щоб повторити вішісуаз за рецептом Григорія Германа знадобляться:

Бульйон курячий – 700 мл

Картопля – 4 шт.

Цибуля-порей – 1 шт.

Масло вершкове – 30 г

Молоко – 250 мл

Вершки – 120 мл

Філе білої риби – 300 г

Мускатний горіх, чебрець, лавровий лист, сіль і перець

Молоко та вершки поставити у морозилку. Поки вони охолоджуються, поставити на вогонь воду, коли вона закипить, відправити варитись філе білої риби. Не забутьте посолити і додати чебрець і лавровий лист.

Окрему каструлю поставити на вогонь і додати вершкове масло. Тим часом півкільцями нарізати цибулю-порей, а картоплю – маленькими кубиками. Спочатку у розігріте масло викласти цибулю, коли вона припуститься, додати картоплю. Через 4-5 хвилин додати курячий бульйон. Проварити, але не довго, поки картопля не почне виділяти крохмаль. Після цього зняти з вогню. Додати до овочів натертий мускатний горіх за смаком. Збивати готову суміш погружним блендером, поступово додаючи охолоджене молоко, а далі вже і вершки. Подавати суп з рибою, за бажанням прикрасити зеленню. Смачного!

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Холодний французький суп – вішісуаз: простий і вишуканий рецепт Григорія Германа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
11.06.2021 617
Еще материалы раздела «Суспільство»