<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.06.2021 715

У метро Києва назвали бажану вартість поїздки

Тариф на проїзд в метро Києва в кілька разів нижче, ніж собівартість поїздки, встановлена в 2021 році та прописана у фінансовому плані.

Про це розповіла заступниця начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон в ефірі Громадського радіо.

Так, в керівництві столичної підземки вважають, що поїздка насправді повинна коштувати більш ніж удвічі дорожче, ніж зараз пасажири платять за користування метро - 8 гривень за проїзд.

"Цього року у нас прийнятий відповідно до процедури фінансовий план підприємства. На цей рік собівартість поїздки становить 20 гривень 5 копійок", - зазначила Макогон.

Вона наголосила, що мова йде не про тариф, а про собівартість метро.

Таким чином собівартість проїзду в метро вище за діючий тариф у 2,5 раза.

Макогон також звернула увагу на плани оновити вагонний парк, для чого збираються закупити 50 нових вагонів. Кожен вагон обійдеться для міського бюджету в 1 мільйон євро, а вся сума - 50 мільйонів - буде взята за кредитом Європейського банку реконструкції та розвитку.

Всі нові вагони курсуватимуть на "зеленій" гілці метро, оскільки після відкриття двох нових станцій "Мостицька" і "Проспект Правди" в рамках продовження лінії від "Сирця" до житлового масиву "Виноградар" на цій гілці буде необхідно тримати графік курсування поїздів. Отримати вагони хочуть до відкриття цих станцій.

Оценка материала:

5.00 / 1
У метро Києва назвали бажану вартість поїздки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.06.2021 715
Еще материалы раздела «Економіка»