НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.06.2021 676

Справа на 3 млн євро: Вірменія відмовилася від назви "коньяк"

Вірменського коньяку більше не буде. Вірменія отримала 3 млн євро від Євросоюзу й відмовилася використовувати це найменування.

Річ у тім, що бренд "коньяк" перебуває під охороною ЄС. Батьківщина цього напою – однойменне французьке місто. Змінити назву просили ще 1959 року, за часів СРСР. Та владнати справу грошима зуміли лише цьогоріч. Тепер символ Вірменії зватиметься "бренді" – повідомили у новинах "Сьогодні" на каналі "Україна".

Цікаво, що більше 10 років тому Молдова вирішила змінити назву свого коньяку на "дівін", а потім спробувала нацькувати СОТ на Україну за начебто дискримінацію свого алкоголю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Справа на 3 млн євро: Вірменія відмовилася від назви "коньяк" 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
14.06.2021 676
Еще материалы раздела «Суспільство»