НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.06.2021 495

У Нацбанку назвали чинники для зростання гривні

Зміцнення курсу гривні до долара відбувається завдяки чотирьом головним факторам.

Про це в ефірі на телеканалі Україна 24 сказав заступник голови Ради НБУ Василь Фурман, повідомляє ЛІГА.net.

За його словами, в першу чергу на зростання української нацвалюти впливає зростання цін на сировинних ринках, крім того – збільшується імпортна складова.

"Другий фактор, чому гривня посилюється – це продаж українцями долара. Сумарно з початку року було продано на понад мільярд доларів. Третій фактор – це нерезиденти, попит на внутрішні облігації державної позики... Є ще четвертий фактор – ситуативний", – сказав Фурман.

Заступник голови Ради НБУ нагадав, що на початку травня гривня значно посилювалася, тому що підприємства платили податки. Також експортери продавали долар, а також закінчився період виплати дивідендів українськими компаніями, власниками яких є зарубіжні материнські компанії.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Нацбанку назвали чинники для зростання гривні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.06.2021 495
Еще материалы раздела «Економіка»