<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
15.06.2021 509

Україна увійшла в десятку країн з найбільшим заробітком на Bitcoin

Україна потрапила в топ-10 країн з найбільшим заробітком на Bitcoin у 2020 році - українські інвестори отримали близько 400 млн доларів прибутку на криптовалюті.

Про це з посиланням на дані аналітичної компанії Chainalysis повідомляє Мінцифра у вівторок, 15 червня.

Автори рейтингу звертають увагу на очевидне домінування США. Американські інвестори в сукупності заробили 4,1 млрд доларів прибутку на біткоїні в 2020 році, що майже вчетверо більше, ніж у наступній за величиною країні - Китаї (1,1 млрд доларів).

Незважаючи на те, що Китай історично має найвищий обсяг транзакцій з необробленою криптовалютою, в 2020 році на біржах, які орієнтовані на США, спостерігали величезний приплив капіталу, який, схоже, було реалізовано до кінця року.

У Мінцифри додали, що в Україні люди і криптокомпанії зможуть офіційно працювати й отримувати доходи від операцій з новими активами після прийняття профільного законопроекту Про віртуальні активи.

"Створення якісного правового поля забезпечить сталий розвиток крипторинку для швидкого прориву України на шляху цифрової трансформації", - сказано в повідомленні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна увійшла в десятку країн з найбільшим заробітком на Bitcoin 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
15.06.2021 509
Еще материалы раздела «Економіка»