НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
16.06.2021 646

Канал «Україна» знімає проєкт «Хід прокурора» зі Святославом Піскуном

Телеканал «Україна» спільно з продакшн-компанією IVORY films працює над створенням безпрецедентного для українського телебачення документального гостросюжетного кримінального детективу – «Хід прокурора». Кожна  серія – окрема реальна, резонансна  історія конкретного злочину, розслідування якого вела прокуратура на чолі з колишнім генеральним прокурором України Святославом Піскуном.

В основі кожної серії – лише реальні резонансні злочини, що відбувалися в Україні в період з 80-х років минулого століття і до сьогодні, та які викликали резонанс в суспільстві. Глядач стане свідком того, як проходило розслідування, дізнається, хто отримав покарання за скоєний злочин, і чи все насправді було так, як розповідали журналісти.

«До моменту старту зйомок, було пропрацьовано більше 150 кримінальних справ, ми мали вибрати найскладніші для нас і найцікавіші для глядача кримінальні справи, тому нам є з чим зайти в новий телевізійний сезон. Сценаристи проєкту намагалися притримуватися достовірності в історіях, єдине, що ми усвідомлено змінювали – це імена та прізвища злочинців і їхніх жертв, намагаючись уберегти їхні сім’ї від нападок, помсти чи надмірної уваги», - зазначила керівниця проєкту «Хід прокурора» Оксана Струтинська.

Глядачі стануть свідками несподіваних поворотів, інтриг, спроб злочинців замести сліди, відвести розслідування по хибному сліду. Провідником кожного розслідування є ексгенеральний прокурор України – Святослав Піскун.

«Мета проєкту - показати відповідальних професіоналів: слідчих прокуратури, прокурорів, оперативників МВС, які неупереджено, чесно й об’єктивно, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, не шкодуючи свого особистого часу, розслідували кримінальні справи про вбивства людей. Ми нічого не придумали, це – реальні злочини, які були під наглядом генеральної прокуратури, де я пропрацював 27 років. Усі справи розслідувались групами, які очолював я, або мої колеги. Це ексклюзивний серіал, тому що тут висвітлюються події, про які люди чули у ЗМІ, але реальні подробиці яких, були засекречені. Ми дуже багато доклали зусиль для зйомок. Я обдзвонював всіх прокурорів областей і знаходив слідчих, які працювали по цим справам. Допомагали всі. Допомагали тому, що це гордість органів прокуратури – кваліфіковане розслідування заплутаних неочевидних латентних злочинів. Ми вперше покажемо правду про роботу слідчих прокуратури», – розповів Святослав Піскун.

У проєкті будуть використані архівні фото та відео-матеріали з реальних місць злочинів. Також, основними локаціями зйомок стали кабінет слідчого прокуратури, дорадчий кабінет, де збирається вся слідча група, лабораторія судмедексперта і криміналіста, кімната для допитів, кімната для впізнання.

«Хід прокурора» стартуватиме в новому телевізійному сезоні на каналі «Україна».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Канал «Україна» знімає проєкт «Хід прокурора» зі Святославом Піскуном 5.00 5 1
Життя та Стиль / Афіша
16.06.2021 646
Еще материалы раздела «Афіша»