<
НОВИНИ ДНЯ: Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.06.2021 627

«Ранок з Україною»: експерти розповіли, яке морозиво найнебезпечніше у літню пору

Спокусливо-прохолодне, смачне, дарує гормон радості, проте іноді ми навіть не підозрюємо, що їмо насправді. У програмі «Ранок з Україною» на каналі «Україна» з ведучими Лілією Ребрик і Анатолієм Анатолічем розповіли, чим небезпечний літній перекус морозивом.

Незважаючи на актуальність морозива у літню пору, до його вибору слід ставитись серйозно. Так, наприклад, купувати морозиво надворі експерти не радять.

«Якщо це продажі під відкритим небом – без проточної води та належних санітарних умов, то краще таку продукцію не купувати, тому що ви не знаєте, які бактерії можуть потрапити на продукт із навколишнього середовища», – зазначила заступниця голови громадського контролю захисту прав споживачів Ольга Котехова в ефірі каналу «Україна».

До того ж часто склад такого морозива лишається загадкою. А ще одне питання – його якість, адже нерідко продавці в цілях економії вимикають морозильні камери на ніч. Якщо морозиво розтануло, а потім застигло знову, то зі смачного десерту воно перетворюється на холодну отруту.

Не меншим джерелом інфекцій може бути і ложечка, якою набирають м’які сорти морозива.

«По-перше, для кожного виду морозива має бути окрема ложка. По-друге, у публічному доступі має бути графік дезінфекції та миття цих девайсів», – коментує експерт.

Ви маєте право запросити такий графік, а ще посвідчення про якість товару та дізнатись інформацію про суб’єкта господарської діяльності, тобто, хто реалізує продукт. Та якщо документи продавці показувати відмовляються, зверніть увагу на воду, в якій миють ложку для морозива. Фахівці застерігають – лише один контакт продукту з нею може призвести до невтішних наслідків:

«Зазвичай у продавців є окрема чаша з брудною водою, в якій вони «миють» цю ложку протягом дня, а потім роздають нею морозиво. У вас може бути харчове отруєння лише через цю воду, яку вони набрали невідомо де, та це в кращому випадку, у гіршому – гепатит А, адже він передається через воду», – коментує виконавчий директор союзу споживачів України Максим Несміянов у програмі «Ранок з Україною».

Тому, щоб поласувати прохолодним смаколиком у літній день, експерти радять купувати лише запаковане морозиво – воно менше контактує з людьми і має низьку ймовірність заразити вас інфекційними захворюваннями. А на упаковці слід шукати позначку: ДСТУ 4733 – це означає, що морозиво зроблене тільки з молока.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
«Ранок з Україною»: експерти розповіли, яке морозиво найнебезпечніше у літню пору 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.06.2021 627
Еще материалы раздела «Суспільство»