<
НОВИНИ ДНЯ: Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списативсі новини дня
Політика
Європа
18.06.2021 519

ЄС починає відкривати кордони для громадян третіх країн

Рада ЄС повернула Сполучені Штати до переліку країн, для громадян яких будуть відкриті кордони, закриті через пандемію.

Про це йдеться в заяві Ради ЄС, поширеній у Брюсселі в п'ятницю, 18 червня.

"Після перегляду відповідно до рекомендації про поступове скасування тимчасових обмежень на несуттєві поїздки в ЄС Рада оновила список країн, спеціальних адміністративних районів та інших утворень і територіальних органів, щодо яких мають бути зняті обмеження на поїздки", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з 18 червня 2021 року держави-члени мають поступово скасувати обмеження на поїздки на зовнішніх кордонах для жителів таких третіх країн: Албанії, Австралії, Ізраїлю, Японії, Лівану, Нової Зеландії, Північної Македонії, Руанди, Сербії, Сінгапуру, Південної Кореї, Таїланду, США, Китаю. Цей список буде переглядатися кожні два тижні.

При цьому Рада підкреслює, що для КНР кордони відкриються тільки тоді, коли ця країна відкриє кордони для ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС починає відкривати кордони для громадян третіх країн 5.00 5 1
Політика / Європа
18.06.2021 519
Еще материалы раздела «Європа»